Şampinyon göbələyi qida dəyəri və faydalı xüsusiyyətləri ilə məşhur olan bir göbələk növüdür.
Foodinfo.az xəbər verir ki, şampinyon göbələyi protein, vitaminlər (xüsusilə B vitaminləri), minerallar (məsələn, dəmir, kalsium, fosfor) və antioksidantlarla zəngindir. Bu maddələr bədənin ümumi sağlamlığını dəstəkləyir və enerji səviyyəsini artırır.
Bu göbələk ürək-damar sistemini qorumağa kömək edir. İçərisindəki yüksək miqdarda kalium natrium balansını qoruyur və qan təzyiqini tənzimləyir. Eyni zamanda, antioksidantlar damar sağlamlığını dəstəkləyir.
Göbələkdəki vitamin və minerallar immunitet sisteminin güclənməsinə kömək edir. Həmçinin göbələkdəki antioksidantlar sərbəst radikalları neytrallaşdırır və orqanizmin infeksiyalara qarşı müqavimətini artırır.
Şampinyon göbələyi zəngin B vitaminləri ilə metabolizmi dəstəkləyir. B vitaminləri enerji istehsalını artırır, qidaların daha yaxşı mənimsənməsinə kömək edir və sinir sistemi sağlamlığını qoruyur.
Bu göbələk az kalorili və yüksək lif tərkibli olduğu üçün pəhrizdə istifadə üçün ideal bir qidadır. Lif həzmi dəstəkləyir və uzun müddət toxluq hissi təmin edir.