Zeytun yağı mətbəxdə geniş istifadə edilən və çoxsaylı faydaları ilə tanınan bir yağ növüdür. Onun dadı və sağlamlığa faydalı xüsusiyyətləri onu qastronomiyada əvəzolunmaz edir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, zeytun yağı salatların və müxtəlif yeməklərin dadını zənginləşdirir, eyni zamanda yüksək antioksidant tərkibi ilə ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir.
Təbii sıxma zeytun yağı tərkibindəki E vitamini və yağ turşuları ilə bədəni zərərli təsirlərdən qoruyur.
Mətbəxdə istifadə edərkən onu çox yüksək istilikdə qızartmamaq tövsiyə olunur, çünki bu, yağın bəzi faydalı maddələrini itirməsinə səbəb ola bilər.