Stomatoloq Tatyana Sumtsova diş ətinin iltihabının qarşısını alan maddələr olan bir sıra qidaları pəhrizinizə daxil etməyi tövsiyə edib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, diş həkimi qeyd edib ki, onların tərkibində faydalı mikroelementlər (ftor, kalsium) və A, B, C, D və E vitaminləri var ki, bu da iltihabın, o cümlədən diş əti xəstəliklərinin öhdəsindən gəlir.

Dişlər və diş ətləri üçün faydalı olan digər məhsulları da sadaladı. Bunlar yağlı balıqlar (somon, siyənək, skumbriya), otla qidalanan mal əti və toyuqdur.

Tərəvəzlər arasında C vitamini ilə zəngin olan brokoli və bolqar bibəri, həmçinin şirin kartof faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.

Yaşıl çay və kakao da iltihabla mübarizədə təsirli olur.

Leyla