Meyvələr həzm sistemindən tutmuş ürəyə qədər bir çox orqanlar üçün əvəzolunmaz qida mənbəyidir. Amma bəzi meyvələri "necə yediyiniz" də vacibdir. Bəzi meyvələr, xüsusən də dondurulmuş halda istehlak edilənlər düşündüyümüzdən çox daha faydalı ola bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, dondurulmuş halda yeyildikdə bəzi meyvələr daha faydalı olur. Bəs, onlar hansılardır?
Təzə meyvələrin yığılan andan etibarən tədricən öz qida dəyərini itirməyə başladığını bildirdi. Ancaq dondurulmuş meyvələr dondurulsa, vitamini tərkibində qalır.
Təzə albalı il boyu tapa biləcəyiniz meyvələr deyil. Lakin albalı həm də ən yaxşı antiinflamatuar qidalardan biridir və onlar həmçinin məşqlərin bərpasına və yuxuya kömək edir. Mütəxəssislər yatmazdan əvvəl ən yaxşı qəlyanaltı kimi kəsmik üzərində yarım stəkan əridilmiş dondurulmuş albalı içməyi məsləhət görürlər. Süd məhsullarında olan zülal əzələlərin bərpasına və böyüməsinə kömək edir, albalıdakı təbii melatoninin dozası isə sakit, bərpaedici yuxunu dəstəkləyir.
Dondurulmuş avokado smuzi, şorba və hətta guakamol üçün əla əlavə ola bilər. Bundan əlavə, o, qida dəyərini qoruyub saxlayır və istədiyiniz zaman eyni anda bir çox antioksidan və vitamin əldə etməyə imkan verir. O, həmçinin səhər yeməyi reseptlərindən tutmuş sadə bir nahar qəlyanaltısına qədər bir çox hallarda onu asanlıqla sizinlə aparmaq imkanı təqdim edir.
Mütəxəssislər evdə bir çanta dondurulmuş ananas saxlamağa üstünlük verdiyini bildirib. Bildirilib ki, buna səbəb ananasın immun sistemini dəstəkləyən C vitamini, həmçinin kollagen istehsalı üçün lazım olan lif, antioksidantlar və manqanla zəngin olmasıdır. Üstəlik, ananas həm də dəri sağlamlığı üçün əla meyvədir və sağlam həzmi dəstəkləyir.