Bu qidalar maqnezium və sinkin əla mənbələri kimi tanınır və pəhrizinizə daxil edilməlidir.
Foodinfo.az Belnovosti.by-yə istinadən xəbər verir ki, düzgün qidalanma sahəsində mütəxəssislər menyuya müxtəlif məhsulları daxil etməyi məsləhət görürlər.
Maqnezium bütövlükdə bütün orqanizmin fəaliyyətini normallaşdırmaq üçün lazımdır. Ayrı-ayrılıqda ürəyə, oynaqlara, əzələ kütləsinə və dəriyə faydalı təsir göstərmək qabiliyyəti vurğulanır.
Onu kifayət qədər miqdarda anakardiya və qəhvəyi düyüdə tapa bilərsiniz. Demək olar ki, hər hansı bir yarpaqlı tərəvəz əla mənbədir.
Hər kəs sinkin dərinin bərpası üçün vacib element olduğunu bilmir. Sink yaşlanmanın qarşısını alan antioksidantdır. Element bədənin qoruyucu xüsusiyyətlərini gücləndirmək üçün də lazımdır.
Adi yumurta əla sink mənbəyidir. Müxtəlif növ paxlalı bitkilərlə təbii qatıq da yaxşı seçimdir.
Müxtəlif növ toxumlarda da kifayət qədər miqdarda sink var. Pəhrizinizə qoz-fındıqları da daxil etmək yaxşı olardı.