Diyetoloq Yelena Solomatina fast foodlardan hansının ən az təhlükəli və hansının çox zərərli olduğunu söyləyib.
Belə ki, orqanizmə ən böyük ziyan kartof qızartması və digər dərin qızardılmış qidalardər. Ekspert belə yeməkləri təxminən "zərərli" və "ən zərərli" olaraq bölüb.
Yelena Solomatina qeyd edib ki, belə qidaların tərkibində çoxlu trans yağlar var. Bu maddələr hüceyrə membranlarını sərtləşdirir, buna görə də qida maddələrini zəif ötürməyə başlayırlar, buna görə də bədənə düzəlməz ziyan vurur.
Yelena Solomatina da ən sağlam fast foodları sadalayıb. Siyahıya çoxlu tərəvəz və göyərti olan yeməklər daxildir, həmçinin az şəkər və qızartma minimum səviyyədə saxlanılır. Şaurma və pizza bura daxildir.