Küncüt yağı və süd qarışımı qədim təbabətdə və sağlam qidalanmada faydalı bir qarışım olaraq tanınır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu iki qidanın birlikdə istifadəsi sağlamlığa bir sıra müsbət təsirlər göstərir. Küncüt yağı əsasən sağlam yağ turşuları, vitaminlər və minerallarla zəngindir, süd isə kalsium və zülal baxımından zəngin bir mənbədir.
Bu İkilinin Faydaları:
1. Bu ikilinin hər ikisi də kalsiumla zəngindir. Bu qarışım xüsusilə sümük sağlamlığını qorumağa kömək edir, osteoporozun qarşısını almaq üçün faydalıdır və sümük möhkəmliyini artırır.
2. Küncüt yağı antioksidantlarla və E vitamini ilə zəngindir. Süd isə zülal və D vitamini ehtiva edir. Bu qarışım bədənin infeksiyalara qarşı müqavimətini artırmağa kömək edir.
3. Bu yağ həzmi yaxşılaşdıran xüsusiyyətlərə malikdir. Süd ilə birgə istifadə edildikdə bağırsaq hərəkətlərini tənzimləməyə və qəbizliyi aradan qaldırmağa yardımçı olur.
4. Küncüt yağında olan yağ turşuları və vitaminlər dərinin nəm səviyyəsini qorumağa, qırışların və qocalmanın qarşısını almağa kömək edir. Süd isə dəriyə parlaqlıq və hamar görünüş bəxş edir.
Hazırlanma Qaydası:
- 1 stəkan isti süd (lakin çox qaynar olmamalıdır)
- 1 çay qaşığı küncüt yağı
Südü isidin və içərisinə 1 çay qaşığı küncüt yağı əlavə edin. Qarışımı yatmadan əvvəl və ya səhərlər içə bilərsiniz. Bu qarışım xüsusilə soyuq havalarda immuniteti gücləndirmək üçün faydalıdır.
Ondan müntəzəm istifadə edildikdə orqanizmi gücləndirir, ümumi sağlamlığı dəstəkləyir və bədənə enerji verir.