Aparılan araşdırma göstərib ki, kartof qızartması, soğan halqaları və xırtıldayan toyuq təkcə piylənməyə deyil, həm də demensiyaya (yaddaş pozulması) birbaşa yoldur. Endokrinoloq doktor Pavlova xəbərdarlıq edir ki, belə qidalar təkcə ürəyə, qan damarlarına, qara ciyərə yük deyil, həm də zehni aydınlığa pis təsir edir.

Həkim qeyd edir ki, söhbət o yeməklərdən gedir ki, təkrar istifadə olunan yağdan hazırlanır. Bu, ilk növbədə yağın uzun müddət dəyişmədiyi fast food və restoranlardan gələn yeməklərə aiddir.

Siçovullar üzərində aparılan bir araşdırma, işlənmiş yağın tez-tez istehlakının neyrodegenerasiyanı artırdığını göstərib.

Xüsusilə xoşagəlməz olan odur ki, bu cür qidaların sistematik istehlakı nəticəsində bədənin aldığı zərər sonra iris olaraq keçə bilər.

Leyla