Makaron hazırlamaq üçün bəzi fəndləri və texnikaları bilmək lazımdır. Usta aşpazların kimi ləzzətli və doyumlu makaron hazırlamaq istəyirsinizsə, diqqət etməli olduğunuz bəzi vacib məqamlar var. 

Əvvəla, makaron bişirərkən suyun duzunu əksik etməməlisiniz. Duz makaronun ləzzətini ortaya çıxaracaq və suyun qaynama nöqtəsini yüksəldərək makaronun daha qısa müddətdə bişirilməsini təmin edəcək. 

Həmçinin, makaronu bişirərkən onu süzməzdən əvvəl ayrı bir qabda bir neçə stəkan makaron suyu saxlamalısınız. Bu su sousun hazırlanması üçün sizə lazım olacaq.

Makaronu sousla birləşdirərkən diqqətli olmalısınız. Makaronun sousu yaxşı əmməsi üçün sousu makaranın üzərinə tökməzdən əvvəl bir neçə dəqiqə aşağı odda qızdırmaq lazımdır. 

Makaronu süfrəyə verərkən təzə rəndələnmiş pendir və göyərti əlavə etməyi unutmamalısınız. Bu detallar yeməyinizin dadını tamamlayacaq.