Göbələyi yusanız, onun süngər toxuması dərhal suyu özünə çəkəcək. Bu, yeməklərinizin dad keyfiyyətini aşağı sala bilər. Bundan əlavə, suyu özünə çəkən göbələklər daha gec bişir. Ən əsası isə su ilə yuyulduqda bakteriyaların miqdarı artır və bu da qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.  

Bəs göbələkləri yumadan onları necə təmizləmək lazımdır? 

1. Göbələk fırçasından istifadə edin:

Göbələkləri təmizləmək üçün ən çox yayılmış üsullardan biri göbələk fırçasından istifadə etməkdir. Göbələk fırçası göbələklərin üzərindəki toz və kiri yumşaq bir şəkildə təmizləyərkən göbələyin quruluşuna xələl gətirmir. 

2. Nəm parça ilə silin:

Göbələkləri təmizləmək üçün nəm parçadan da istifadə edə bilərsiniz. Göbələyi yumşaq bir parça ilə silməklə kir və tozu təmizləmək olar. Bununla belə, göbələyi çox sıxmamağa diqqət yetirin.

3. Göbələk bıçağından istifadə edin:

 Göbələkləri təmizləyərkən göbələk bıçağından da istifadə edə bilərsiniz. Göbələk bıçağı ilə yüngülcə sürtməklə üzərindəki kir və tozu təmizləyə bilərsiniz. 

4. Göbələk qabığını soyun: 

Bəzi göbələk növlərinin qabıqları soyularaq təmizlənməlidir. Məsələn, pullu qapaqlı göbələkləri soyaraq təmizləyə bilərsiniz. Göbələk soyulduqdan sonra yuyulmadan istifadə edə bilərsiniz. 

5. Tez təmizləyin: 

Göbələkləri təmizləyərkən cəld olmaq vacibdir. Göbələklər suyu udmaq qabiliyyətinə malik olduğundan onları uzun müddət suda saxlamaqdan çəkinin. Onu tez təmizləməklə göbələyin qida dəyərini qoruyub saxlaya bilərsiniz.