Endokrinoloq və dietoloq Daria Qubareva sürətli çəki artımına səbəb olan qidalardan danışıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, çox sayda yüksək emal olunmuş qidalardan ibarət pəhriz bədəni sağlamlıq üçün lazım olan bütün lazımi vitaminlər, minerallar və liflə təmin etmir.  

Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, çox miqdarda yağ, şəkər və duz istehlakı böyüklər və uşaqlar arasında piylənmə riskini artırır.

Qubareva yeməyi qaynatmağa və ya buxarda bişirməyə üstünlük verməyi tövsiyə edib.

“Əgər siz qızardılmış yemək bişirməyi planlaşdırırsınızsa, yapışmayan qablarda bişirin ki, bu da qızardılmış yağın miqdarını minimuma endirməyə və ya ondan ümumiyyətlə istifadə etməməyə imkan verir. Beləliklə, hazır yeməyin kalorisini azalda və artıq çəki əldə etmək riskini azalda bilərsiniz”, - deyə həkim əlavə edib.

Leyla