Həkim-qastroenteroloq Nuriya Dianova hansı hallarda soğan yeməyi dayandırmağın daha yaxşı olduğunu deyib.
“Radio 1”lə söhbətində ekspert xəbərdarlıq edib ki, soğan əsəbi, bağırsaq sindromundan əziyyət çəkənlər üçün əks göstərişdir.
Bu halda tərəvəz narahatlığa səbəb ola bilər. Tərkibində sağlamlığın pisləşməsinə səbəb ola biləcək maddələr, məsələn, bir neçə növ şəkər var.
Hər hansı bir əks göstəriş olmadıqda, soğan sağlam bir tərəvəzdir. Onu belə edən kükürd birləşmələri və vitaminlərdir.
Məsələn, soğanın tərkibində C vitamini, antioksidantlar və inulin var. Həkim qeyd edib ki, COVID-19 pandemiyası zamanı bir çox insan onu yeyib və xəstəlik keçirməyib.
Həddindən artıq acılığı aradan qaldırmaq üçün həkim soğanı suda əvvəlcədən islatmağı məsləhət görür.