Sarımsaq infeksiya və xəstəliklərə qarşı mübarizə aparan antioksidan kimi güclü antibiotikdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, araşdırmalara əsasən, daxili xəstəliklər və dəri üçün faydalı olan sarımsaq xüsusilə səhər saatlarında yeyildikdə daha çox faydalı olur. Acqarına yeyilən sarımsaq sağlamlıq üçün həqiqi mənada şəfa qaynağıdır. Çünki qarın boş olduqda mədənin sarımsaqdakı qidaları tamamilə özünə çəkməsi daha asan olur. Mədə sarımsaqdakı qidaları başqa yeməklərlə qarışdırmadan asanlıqla mənimsəyir. Sarımsaq yüksək təzyiqdən şikayət edənlər üçün qan dövranını nəzarətdə saxlamanın ən asan və təhlükəsiz yoludur. Sarımsağı gündə bir dəfə yemək kifayətdir və heç bir yan təsiri yoxdur. (publika.az)