Çörək alarkən formasına və teksturasına, həmçinin etiketindəki məlumatlara və satış şərtlərinə diqqət yetirməlisiniz. Bu, məhsulun keyfiyyətini və təhlükəsizliyini təmin etməyə kömək edəcəkdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Rospotrebnadzor məlumat yayıb.
Mütəxəssislər çörək seçərkən onu bir az sıxmağı məsləhət görürlər. Əgər qırıntı qeyri-təbii şəkildə yapışqan görünürsə və uzanırsa, bu, məhsulun göbələk və ya kartof çöpü ilə çirklənməsinə işarə ola bilər (yetişmə və xırman zamanı taxıla, sonra isə una daxil ola bilən torpaq mikrobu. Çirklənmiş məhsulların yeyilməsi mümkündür.
Çörəyin forması düzgün olmalıdır: əziklər, çatlar və yan sallanmalar olmadan. Təzə məhsulun qırıntıları elastik, bərabər məsaməli, toxunanda yaş deyil, sıxıldıqda isə orijinal görünüşünü alır. Yüksək keyfiyyətli çörək yaxşı bişirilməlidir: içərisində heç bir topaq və ya boşluq olmamalıdır.
Nurlan