Limon C vitamini ilə zəngin bir meyvədir və bədəni sərbəst radikallara qarşı qoruyaraq immunitet sistemini dəstəkləyir. Bundan əlavə, limonun antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində bədəni toksinlərdən təmizləyir və ümumi sağlamlığa müsbət təsir göstərir. Limon həzm sisteminə də tənzimləyici təsir göstərir və maddələr mübadiləsini sürətləndirərək arıqlama prosesini dəstəkləyir. 

Əgər limon suyunun daha çox çıxmasını istəyirsinizsə, bir neçə məsləhətə əməl etməklə buna nail ola bilərsiniz.

Foodinfo.az limon suyunu çıxarmaq üçün bəzi məsləhətləri təqdim edir:

1. Otaq temperaturunda saxlayın: Limonu otaq temperaturunda bir müddət saxlamaqla daha çox şirə çıxarmasına kömək edə bilərsiniz. Odur ki, limonu soyuducuda deyil, otaq temperaturunda saxlamağa diqqət edin. 

2. Sıxarkən isidin: Meyvənin suyunu sıxmazdan əvvəl mikrodalğalı sobada bir neçə saniyə qızdırmaqla suyunun daha çox çıxmasını təmin edə bilərsiniz. Qızdırılmış limonu sıxdığınız zaman daha çox şirə alacaqsınız.

3. Rulon şəklində istifadə edin: Onu rulon şəklində masanın üzərindəki sərt bir səthə doğru hərəkət etdirərək yumşaq bir şəkildə əzin. Bu üsulla limonun hüceyrə strukturları zədələnəcək və daha çox şirəsi çıxacaq.

Limonun daha çox şirə buraxmasını istəyirsinizsə, yuxarıdakı məsləhətləri tətbiq etməklə limon suyunu daha səmərəli əldə edə bilərsiniz. Həmçinin limonun immuniteti gücləndirən təsirindən faydalanmaq üçün onu müntəzəm olaraq qəbul etməyi unutmayın.