Makaron bişirməkdən daha sadə nə ola bilər? Suyu qızdırmaq, makaronu atmaq, arabir qarışdırıb bişənə qədər gözləmək lazımdır.
Ancaq burada da bir problem yarana bilər - onlar bir-birinə yapışmağa başlayacaqlar.
Təcrübəli evdar qadınlar həmişə suya "sehrli" tərkib hissəsi əlavə edirlər ki, bu da onların bir-birinə yapışmasının qarşısını alır.
Gizli tərkib hissəsi adi bitki yağıdır. Ancaq burada digər yemək üsullarını nəzərdən keçirməyə dəyər.
1) Çox su olmalıdır.
2) Makaron bir az yumşaqlaşdıqda, bir neçə kiçik qaşıq bitki yağı əlavə edib yaxşıca qarışdıra bilərsiniz.
3) Su yenidən qaynadıqda ocağı azaldın.
Metod çox sadədir, lakin yağın miqdarını düzgün hesablamaq lazımdır.
Yemək bişirərkən bu məqam da nəzərə alınmalıdır. Ən maraqlısı odur ki, duz əlavə edərkən çox adam səhv edir. 1 litr suya 10 q-dan çox duz əlavə etməyin, çünki bu, makaronu çox duzlu edəcək.
Duz əlavə edərkən sadə bir qaydaya əməl etməlisiniz: qaynamağa başlayanda onu əlavə edin. Suyu əlavə etdikdən dərhal sonra yaxşıca qarışdırın və yalnız bundan sonra makaronu əlavə edin.