Endokrinoloq Mariya Kaloşina, yaşlı insanlarda südün bağırsaq çürüməsinə səbəb ola biləcəyini bildirib. Foodinfo.az-ın Sports.kz-ə istinadən verdiyi xəbərə görə, bunun əsas səbəbi yaşla birlikdə orqanizmdə laktaza fermentinin istehsalının azalmasıdır. Laktaza fermenti, südün düzgün həzm edilməsi və udulması üçün vacibdir.
Kaloşina izah edib ki, yaşlılarda laktaza səviyyəsinin aşağı olması səbəbindən süd şəkəri nazik bağırsaqda parçalanmadan qalır və bu da onu yoğun bağırsağın patoloji mikroflorası üçün yaxşı bir qida mənbəyi halına gətirir. Nəticədə, bu mikrofloranın artması bağırsaqda qıcqırma və çürümə proseslərinin başlamasına səbəb ola bilər.