Cəfəri tez-tez yeməklərdə ətirli göyərti kimi istifadə edilən bir bitki növüdür. Bununla belə, cəfəri yalnız ləzzət vermir, həm də bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.

Foodinfo.az cəfərinin faydalarını təqdim edir:

1. Antioksidant xüsusiyyətləri: Cəfəri bədəni sərbəst radikallara qarşı qoruyaraq antioksidant təsir göstərir. Bu şəkildə hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır və immunitet sistemini gücləndirir. 

2. Yaxşı C vitamini mənbəyi: Cəfəri zəngin bir C vitamini mənbəyidir. Vitamin C immunitet sistemini gücləndirməyə və bədəndə oksidləşdirici stressi azaltmağa kömək edir.

3. Yaxşı bir dəmir mənbəyi: Dəmir bədəndə qan hüceyrələrinin əmələ gəlməsi üçün lazımdır. Cəfəri dəmirlə zəngin bir bitkidir və dəmir çatışmazlığı problemi olanlar üçün faydalıdır.

 4. Sidikqovucu təsir: Cəfəri sidikqovucu xüsusiyyətə malikdir və böyrək sağlamlığını dəstəkləyir. Sidikqovucu təsiri sayəsində bədəndən toksinləri çıxarmağa kömək edir.

5. Həzm sistemini dəstəkləyir: Həzm sisteminə tənzimləyici təsir göstərir. Həzmi asanlaşdırır və həzm problemləri ilə mübarizə aparmağa kömək edir.