Gavalı çox qidalı bir meyvədir, o, antioksidantlarla doludur. Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və xərçəng, ürək xəstəlikləri kimi bir çox xəstəliklərin riskini azaldır. Gavalı xüsusilə C vitamini, A vitamini və liflə zəngindir.

C vitamini orqanizmin immun sistemini gücləndirir və antioksidant təsiri ilə hüceyrələri sərbəst radikalların zədələnməsindən qoruyur. 

Vitamin A göz sağlamlığını qoruyur, dəri sağlamlığını dəstəkləyir.

Lif həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir, qan şəkərinin səviyyəsini tarazlaşdırmağa kömək edir və toxluq hissi verir. 

Gavalı istehlakı həzm sisteminin sağlamlığını yaxşılaşdırır, qəbizlik problemlərinə qarşı yaxşı təsir edir və həzm sistemini təmizləyir. 

Bundan əlavə antioksidantlar sayəsində ürək, xərçəng kimi xəstəliklərin riskini azaldır və qocalma prosesini ləngidir.