Çörəkotundan Asiya, Yaxın Şərq və Aralıq dənizi bölgələrində geniş istifadə olunur. Ədviyyatlar yeməklərə dad və ətir vermək üçün istifadə edilsə də, ənənəvi tibbdə onların müxtəlif sağlamlıq faydalarına da inanılır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, çörəkotunun tərkibindəki antioksidant birləşmələr bədəni sərbəst radikallardan qoruyaraq hüceyrə zədələnmələrini azaldır və qocalmanı ləngidir. 

Bu ədviyyatın tərkibində olan bəzi birləşmələr immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. İnfeksiyalara qarşı daha effektiv müdafiə təmin edir. 

O, iltihabı azaltmağa kömək edən antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir. Bu, revmatik xəstəliklər kimi iltihabla əlaqəli vəziyyətlərin simptomlarını yüngülləşdirir. 

Çörəkotunun həzm sisteminə müsbət təsir etdiyi güman edilir. Həzm problemlərini aradan qaldırır və həzm sağlamlığını dəstəkləyir.

Bəzi araşdırmalar göstərir ki, çörəkotu istehlakı xolesterol səviyyəsini yaxşılaşdırmağa da kömək edə bilər. Bu ürək sağlamlığı üçün də faydalıdır. 

Həmçinin çörəkotunun qan şəkərini tarazlaşdıran xüsusiyyətlərə malik olduğu da düşünülür. Bu da diabetin idarə edilməsinə yardımçı olur. 

Eyni zamanda bu ədviyyat astma simptomlarını yüngülləşdirə bilir.