Kimberly Wilson yemək vərdişləri ilə psixi sağlamlıq arasındakı əlaqəni araşdırır. Və əmindir ki, müasir insanların pəhrizi onları daha axmaq və daha depressiyaya salır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, “İşlənməmiş qida: Yediyimiz qida psixi sağlamlığımızı necə gücləndirir” kitabının müəllifi müsahibəsində iddia edir ki, son bir neçə ildə orta İQ ballarının aşağı düşməsinin səbəbi sevimli qidalarımızdır. Çoxları üçün ənənəvi olan şirin bişmiş məmulatlar, qənnadı məmulatları və yeməyə hazır yeməklər artıq həyat tərzinin bir hissəsinə çevrilib, lakin bu, mənfi nəticələrə gətirib çıxarır.

Emal edilmiş qidalar bişirmə prosesində demək olar ki, bütün qida maddələrini itirir. Məsələn, qablar tamamilə Omega-3 və 80% maqneziumdan məhrumdur. Məlum olur ki, insanlar yediklərinin sağlam olduğunu düşünsələr də, yeməklərində orqanizm üçün lazım olan heç nə qalmır.

Ekspertin sözlərinə görə, artıq işlənmiş qidaların bolluğu bəşəriyyət üçün ciddi problemə çevrilib. Biz getdikcə daha çox şəkər istehlak edirik ki, bu da istər-istəməz diabetli insanların sayının artmasına səbəb olur. Bundan əlavə, demans riskini iki-üç dəfə artırır. Həmçinin, Omeqa-3-ün qeyri-kafi istehlakı psixi xəstəliklərin artmasına səbəb olur.

Leyla