Dietoloq Polina Juravleva pomidor və xiyarın birlikdə yeyilməsinin təhlükəsi ilə bağlı şayiələri mif adlandırıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu tərəvəzlər bədənə zərər verə bilməz. Pomidor və xiyar mədədə fərqli şəkildə fermentləşir və həzm olunur, buna görə də bir qədər şişkinlik yarana bilər.

Ancaq pomidor və xiyar birlikdə yesəniz, böyrək daşlarının görünəcəyi  şayiədən başqa bir şey deyil. Eyni zamanda xiyarda olan askorbinaz pomidorda C vitaminini məhv edir.

“Mədədə qıcqıra bilirlər, düzdür; salat yeməklə şişkinlik yarana bilər, amma çox deyil. Ancaq daha bir şeyi başa düşməyə dəyər - heç bir tərəvəz həzm etmək üçün turşu tələb etmir. Mədə-bağırsaq traktının onsuz da asidik mühitində heyvan zülalları parçalanır. Və qələvidə, pankreasın işi sayəsində bitki məhsullarından karbohidratlar var. Əgər şişkinlik varsa, bu, bu fermentlərin kifayət qədər olmaması deməkdir. Təbii ki, gündə 30 kiloqram salat yeməsən,” Juravleva bildirib.