Qarabaşaq ən faydalı dənli bitkilərdən biridir, çünki zəngin tərkibinə görə onun insan sağlamlığı üçün böyük faydası var. Bu taxılın birinci və ən mühüm üstünlüyü onun yüksək protein tərkibidir.
Foodinfo.az bildirir ki, 100 q qarabaşaq yarmasının tərkibində təxminən 13 q protein var ki, bu da onu gündəlik istehlak üçün ideal məhsul edir. Həm də tərkibində qlüten yoxdur, bu da özü dözümsüzlüyü olan insanlar üçün vacibdir.
Bundan əlavə, dənli bitkilər dəmir, sink və fosfor kimi çox sayda vacib iz elementlərini ehtiva edir. O, həzmi yaxşılaşdırmağa və mədə-bağırsaq traktının bir çox xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən pəhriz lifi ilə zəngindir.
Ancaq bütün ailəniz qarabaşaq sıyığını sevsə də, onu yeməkdən daim yorulacaqsınız. Və burada hiyləyə keçib kotletlər bişirmək olar. Bu, yalnız menyunu diversifikasiya etməyəcək, həm də səhər yeməyi və ya şam yeməyindən sonra qalan artıq sıyıqdan istifadə etməyə kömək edəcəkdir.
Ətçəkən vasitəsi ilə qaynadılmış qarabaşaqdan keçmək lazımdır. 1 stəkan taxıl əvvəlcə 2 stəkan suda qaynadılıb soyudulmalıdır.
Orta yerkökü və soğanı da çəkilir. Sarımsaq əlavə edə bilərsiniz. Duz, istiot əlavə edin, yumurta əlavə edin və yaxşı qarışdırın.
Daha sonra kiçik kotletlər düzəldin, çörək qırıntılarına yuvarlayın və həmişəki kimi qızardın.
Kök və soğan ətçəkən maşında çəkilməyib, tavada qızardılıb kotlet kütləsinə əlavə edilsə, çox dadlı olar.
Yaz və yay aylarında ispanaq, şüyüd, cəfəri, yaşıl soğan kimi göyərti əlavə etməklə təcrübə edə bilərsiniz.
Nərmin