ROSBIOTECH Universitetinin Qida sənayesi, mehmanxana biznesi və xidmət kafedrasının dosenti Dmitri Bıstrov qidaların istehlakdan əvvəl düzgün yuyulması ilə bağlı tövsiyələr verib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Life.ru-ya müsahibəsində deyib ki, yaşılları sabundan istifadə etmədən sərin axar su ilə yumaq daha yaxşıdır.

"Sizcə, kifayət qədər su yoxdursa, xüsusi bir həll hazırlayın: bir litr suda bir kaşığı duz və ya sirkəni seyreltin. Yaşıllar üçün zədələnmiş, solmuş yarpaqları çıxarın və 15 dəqiqə duzlu suda isladın, sonra dəstələri kranın altında yuyun”, - Bıstrov bildirib.

Mütəxəssisin fikrincə, bu məhlullar səthdəki bakteriya və mikrobları öldürməyə kömək edəcək.

Toyuq yumurtalarını bişirməzdən əvvəl dərhal yumağı tövsiyə etdi. Soyuducuda saxlamaq üçün onları salfet və ya kağız dəsmal ilə silmək kifayətdir.

Leyla