Endokrinoloq Yekaterina Yanq bildirib ki, qızardılmış qidaların həddindən artıq istehlakı ürək-damar sisteminin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Rosbalt məlumat yayıb.

Ekspertin sözlərinə görə, qızardılmış qidaların tərkibində hidrogenləşdirilmiş bitki yağları şəklində olan çoxlu miqdarda trans yağlar var. O izah etdi ki, bu növ yağ aterosklerozu tetikleyebilir və həmçinin bədəndə xroniki iltihabı davam etdirə bilər.

Trans yağlar bişmiş məmulatlar, çipslər, tortlar və peçenyelərdə də olur. Ekspert qeyd edib ki, çox vaxt bu məhsulların həddindən artıq istehlakı orqanizmə yağlı kolbasadan qat-qat mənfi təsir göstərir. O, pəhrizi arugula, sitrus meyvələri və avokado ilə seyreltməyi, həmçinin, mümkünsə, skumbriya və sarımsaq əlavə etməyi məsləhət görüb.

Nurlan