Dietoloq və qastroenteroloq Nuriya Dianova qulançarın düzgün saxlanması ilə bağlı tövsiyələr verib.
“Qulançar satın alındıqdan sonra tez xarab olur. Ən yaxşı halda sizinlə mənim iki-üç gün vaxtımız var”, - ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, qulançarın daha uzun müddət saxlanması üçün dəstəni parçalara ayırıb rütubətli şəraitdə saxlamaq olar.
Dietoloqun sözlərinə görə, bəzi insanlar qulançar dondurmağa üstünlük verir.
Eyni zamanda, onu müəyyən hissələrə bölmək vacibdir ki, təkrar ərimə baş verməsin, bu da mikroelementlərin və vitaminlərin böyük itkisinə səbəb olur, çünki hüceyrə membranları buz kristalları tərəfindən məhv edilir.