Yemək vərdişimizin dəyişdiyi Ramazan ayında qidalanmaya diqqət yetirmək sağlamlıq baxımından vacibdir.
Doğru qidaların seçilməsi oruc tutmağa dəstək verir.
Müqəddəs ayda süfrələrdə olması vacib göstərilən qidalardan bir neçəsini təqdim edirik:
İmsakda yumurta – Proteini yüksəkdir. Mədəni tox saxlayır.
- Xurma – Mədə-bağırsağı normada saxlayır.
- Şorba – Maye balansını qorumağa, həmçinin tərkibindəki az kalori sayəsində çəkini normada saxlamağa kömək edir.
- Buğda çörəyi – Daha az kalorisi sayəsində daha uzun müddət tox qalmaq olur.
Zeytun – Həm imsak, həm də iftarda məsləhət görülür.
Süd və qatıq – Tərkibindəki kalsium artıq yağları parçalamaq funksiyası daşıyır və bədən rahatlayır.
Darçın – Qandakı şəkərin miqdarını nizama salır. Həzm prosesini sürətləndirir. Toxluq müddətini artırır.
(Maide.az)