Dietoloq və dietoloq Anna Belousova bildirib ki, rəngləri fərqli olan tərəvəz və meyvələrin tərkibində sağlamlığa təsir edən müxtəlif mikroelementlər var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, parlaq narıncı və qırmızı tərəvəz və meyvələrdə güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malik çoxlu karotenoidlər var.
Yaşıl meyvələr oksigen daşıyan xlorofillə zəngindir. Buna görə də, bu cür tərəvəzlər anemiya üçün pəhrizə daxil edilir, xüsusən yarpaqlı göyərtilərdə də dəmir var.
Antosiyaninlər meyvələrə bənövşəyi və mavi rənglər verir. Dietoloqun sözlərinə görə, bu vitamin kimi elementlər güclü antioksidantlardır.
Ekspert əlavə edib ki, sarımsaq və soğan kimi ağ tərəvəzlərin tərkibində təbii antiseptik olan allisin var.
Nurlan