Şirniyyatdan imtina etmək məsləhəti çox vaxt sağlam qidalanma tövsiyələrində olur. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq, qastroenteroloq Aleksandra Razarenova Gazeta.Ru-ya şirniyyatı pəhrizə necə düzgün daxil etmək barədə danışıb.
“Əgər siz qəfildən sevdiyiniz şirniyyatları menyunuzdan çıxarsanız, zaman keçdikcə bu, daxili gərginliyə səbəb ola bilər və sistematik olaraq təkrarlanan və yemək davranışını daha da pisləşdirən pozulmalara səbəb ola bilər. Şirniyyatlar özlüyündə zərərli deyil, yeganə nüans onların həcmindədir”, - deyə diyetoloq izah edib.
Razarenova xatırladıb ki, şəkərin tərkib hissələri - qlükoza və fruktoza - orqanizm üçün enerji mənbəyi kimi xidmət edən, həmçinin beyin və əzələlərin düzgün işləməsinə kömək edən karbohidrat növləridir. Zülallar və yağlarla yanaşı, karbohidratlar balanslaşdırılmış pəhrizin əsas komponentlərindən biridir, buna görə də tibbi göstərişlər olmadıqda onları kökündən kəsməməlisiniz.