Bəzən hətta təcrübəli evdar qadın da təsadüfən şorbaya tələb olunandan çox duz əlavə edilir.

Belə vəziyyətdə yemək ürəkaçan olmur. Bununla belə, bir neçə sirrin köməyi ilə bu problemin öhdəsindən gəlmək mümkündür.

Aşpaz Yuliya Arxipova yeməkdəki duzu dəf etməyin yolunu bölüşüb. 

Düyü 

Düyü bəzən xüsusi torbalarda alınır. Əgər şorbanız çox duzlu alınıbsa, bu zaman təmiz torbalara düyü əlavə edin. Daha sonra onu şorba olan qazanın içinə yerləşdirin. 10 dəqiqə gözləyin və sonra torbanı çıxarın. 

Un

Digər maraqlı bir üsul isə undur. Belə ki, unu bir neçə qat cunaya büküb, qazana yerləşdirin. Bir neçə dəqiqə gözləyəndən sonra onu çıxarın. 

Şəkər

Şəkər küpü birbaşa çömçəyə qoyulmalı, diqqətlə tavaya salınmalı və bir neçə dəqiqədən sonra çıxarılmalıdır.

Bunun sayəsində şorba artıq çox duzlu olmayacaq.