Toyuq budları həm gündəlik, həm də qonaqlar tərəfindən bəyəniləcək nahar və ya şam üçün doyumlu yemək üçün mükəmməl seçimdir.
Bu həm də eyni tavada bişmiş ət və qarnir vaxta qənaət edir və daha az qab-qacaq istifadə edir.
Foodinfo.az resepti təqdim edir:
1. Başlamaq üçün toyuq budları yuyulur və sonra qurudulur. Sonra duz, qara istiot, paprika və zeytun yağı ilə sürtülür. Budlar 15-20 dəqiqə marinat edilməlidir.
2. Soğan və göbələk yarım halqalara, yerkökü isə nazik dairələrə kəsilir. Bolqar bibəri və pomidor - böyük parçalara ayırın və sarımsağı incə sürtgəcdən keçirin.
3. Dərin qızartma qabını atəşə qoyun və üzərinə bitki yağı qızdırın. Turşu budları orta istilikdə hər iki tərəfə qızardılır. Qızıl bir qabıq görünməlidir. Sonra ət bir qaba qoyulur.
4. Budların bişirildiyi tavada soğan və yerkökü qızardın. Tərəvəzlər 5 dəqiqə qızardılır, sonra bibər, göbələklər əlavə edilir və daha 5 dəqiqə bişirilir.
Sonuncu pomidor, sarımsaq, pomidor sousu, soya sousu, şəkər və duzdur. Tərkiblər hərtərəfli qarışdırılır və 5 dəqiqə qaynadılır.
5. Sonra, itburnu tərəvəz və göbələklərə qoyulur. Bundan sonra yemək 20 dəqiqə bişirilir. orta odda.
6. Bişmiş budları göyərti ilə səpin. İstəyirsinizsə, yeməyi qızardılmış pendir ilə əlavə etmək olar.
Nərmin