Xurmanı həddindən artıq yemək sağlamlığa ciddi ziyan vure bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, xurma şəkər ehtiva edən məhsuldur, buna görə diabet xəstələri xurmadan ehtiyatla istifadə etməlidirlər. Allergiya varsa, xurmanı pəhrizə daxil etməmək daha yaxşıdır, çünki boğulma hücumuna səbəb ola bilərsiniz.

Ancaq xurmadan sui-istifadə digər problemlərlə doludur. Bu giləmeyvə "ağır" məhsuldur, yavaş-yavaş həzm olunan çoxlu liflərə malikdir, ona görə də mədəni doldurmamaq üçün çox xurma yeyə bilməzsiniz.

Bundan əlavə, xurma giləmeyvəni viskoz edən tanin kimi bir maddəni artıqlaması ilə ehtiva edir. Maddə ürəkbulanma və qarın ağrısına səbəb ola bilər.

Ancaq mədədə liflərin, qabıqların və toxumların çox olması ilə mədə şirəsi ilə reaksiya verən və həzm olunmayan bir kütlə meydana gəlməsi də təhlükəlidir.

Nurlan