Kardioloq Anna Biryukova xəbərdarlıq edib ki, zərərli qidalardan sui-istifadə ürək-damar sistemi üçün mənfi nəticələrə səbəb ola bilər.

Bu antireytinqin ilk pilləsində emal olunmuş ətdən hazırlanmış məhsullar (kolbasa, kolbasa, hisə verilmiş ətlər) dayanır.

O xatırladıb ki, bu cür qidalar pis xolesterolun əmələ gəlməsinə kömək edən doymuş yağlarla zəngindir.

Bundan əlavə, duz və şəkər sağlamlığa zərərlidir, Biryukova qeyd edib.

Onun sözlərinə görə, gündəlik həddindən artıq duz istehlakı orqanizmdə mayenin saxlanmasına, ödem və hipertoniyanın inkişafına səbəb olur.

O, gündəlik şəkər istehlakını istehlak edilən ümumi kalorinin 5%-i ilə məhdudlaşdırmağı tövsiyə etdi - altı çay qaşığı və ya 30 q-dan çox deyil. Həkim xatırladıb ki, şirniyyatların tez-tez istehlakı piylənmə, metabolik disbalans və ürək xəstəliklərinin inkişafına gətirib çıxarır.

Nurlan