Yazda hər bir allergiya xəstəsi üçün ümumi tövsiyələr hər hansı arı məhsulları, spirt və ədviyyatlardan uzaq durmaqdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, zirə, razyana və karri ən çox allergik reaksiyaya səbəb olur.
Məsələn, allergiyası olan bir insan bibərə, yerkökünə, kərəvizə və ağcaqayın şirəsinə reaksiya verə bilər. Əgər allergiyanız varsa, o zaman kartof, paprika və yerköküdən uzaq durmaq daha yaxşıdır.
Sağlam qidalara brokoli kimi yaşıl tərəvəzlər daxildir. Tərkibində fol və askorbin turşusu, bor, silikon və kükürd var. Brokoli həzmi yaxşılaşdırır və güclü antioksidant kimi çıxış edir. İltihab əlamətlərini yumşaldan omeqa-3 və omeqa-6 poli doymamış turşuları ehtiva edən zeytun yağı ilə salatlara ədviyyat vermək daha yaxşıdır.