Əksər insanlar yumurtalarını birbaşa soyuducudan götürüb qızardırlar. Amma yumurtalar otaq temperaturunda olarsa, omlet daha dadlı olar. Ola bilsin ki, fikir vermisiniz ki, soyuducudan yumurta qovurduqda ağları bişir, amma üstündəki sarısı soyuq olur. Sadəcə istiləşməyə vaxtı yoxdur. Səhər yeməyində yumurta yeməyi planlaşdırırsınızsa, onları bir gecə əvvəl çıxarın.
Yumurtalarınızı bişirməzdən əvvəl yuyursunuz? Düzdü, bunu etmək lazımdır. Yalnız onları qovurma qabına qoymazdan əvvəl quru silməyi unutmayın. Yaş əllərdən və yumurtalardan gələn damcılar gigiyenik deyil.
Qızartmadan əvvəl yumurtaları kiçik bir qaba parçalamaq və yalnız sonra tavaya tökmək daha yaxşıdır
Bir çox insanın etdiyi səhv hər hansı bir yağın isti tavaya qoyulmasıdır. Gözümüzlə tavanın qızma dərəcəsini müəyyən edə bilmirik. Nəticədə, yağ tavanın dibinə dəyən kimi yanmağa başlaya bilər. Buna görə də, əsas qaydalardan biri hər hansı bir yağın yalnız soyuq bir qızartma qabına qoyulması və sonra onu orta səviyyədən bir qədər yuxarı atəşə qoymaqdır.
Leyla