Şirin meyvənin tərkibində antiinflamatuar və vazodilatlayıcı təsir göstərən çoxlu fenolik birləşmələr var. Portuqaliyalı alimlər albalı yeməyin sağlamlığa necə təsir etdiyini izah ediblər.
Tədqiqatlar göstərdi ki, onun tərkibində çoxsaylı müsbət bioaktiv xüsusiyyətlərə malik müxtəlif fenolik birləşmələr var. Məsələn, antosiyaninlər və flavonoidlər antioksidant, iltihab əleyhinə və vazodilatlayıcı təsirlərə malikdir. Komandanın fikrincə, müntəzəm istifadənin iltihabı və oksidləşdirici stressi azaldır, bu da öz növbəsində aşağı qan təzyiqi və təkmilləşdirilmiş lipid profilləri ilə əlaqələndirilir.
Bundan əlavə, albalı idrak funksiyasını yaxşılaşdırır və qan şəkərinin səviyyəsinə müsbət təsir göstərir. Digər bir üstünlüyü onun məşqdən sonra əzələlərin bərpasına müsbət təsiridir.