
Payız mövsümü yaxınlaşdıqca bədənimizi isinmək və immunitetimizi qorumaq üçün təbii vasitələrə müraciət etmək vacib olur. Foodinfo.az xəbər verir ki, terapevt və peşə patologu Svetlana Burnatskaya bitki çaylarının bu məqsədlə effektiv olduğunu bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, zəncəfil, darçın, mixək və ya kardamon ilə hazırlanan bitki çayları, həmçinin isti alma içkiləri, süd ilə birlikdə zerdeçal və ya bal əlavə edilmiş içkilər bədən istiliyini artırır, qan dövranını stimullaşdırır və əhval-ruhiyyəni yüksəldir. Burnatskaya qeyd edib ki, bu içkilər immunitet sistemini zəiflətmədən bədəni isitmək və rahatlama təmin edir.
Həkim əlavə edib ki, belə isti və alkoqolsuz içkilər payız-qış aylarında rahat atmosfer yaradır, həmçinin soyuqdəymə və viral infeksiyalara qarşı qoruyucu təsir göstərir. Bu vasitələr xüsusilə uşaqlar və yaşlı insanlar üçün tövsiyə olunur.
Burnatskaya vurğulayıb ki, bu içkilərin istifadəsi həm fizioloji, həm də psixoloji komfort təmin edir. Onun sözlərinə görə, isti çaylar gündəlik rasiona daxil edildikdə bədən temperaturunu normallaşdırır, stres səviyyəsini azaldır və ümumi sağlamlıq vəziyyətini yaxşılaşdırır.
Əvvəllər diyetoloq və qastroenteroloq Nuriya Dianova da xəbərdarlıq edib ki, şəkər əlavə edilmiş meyvə şirələrinin müntəzəm qəbulu podaqra riskini artırır. Buna görə də həkimlər payız-qış mövsümündə təbii və faydalı içkiləri seçməyi tövsiyə edirlər.