DNT-yə (deoksiribo nuklein turşularının) təsir edərək xərçəngə səbəb olan ətraf mühit amillərinin başında ziyanlı qidalar dayanır. Xarici mətbuat xəbər verir ki, təbii qida elementləri ilə dəstəklənən DNT, güclənir və xərçəng kimi xəstəliklərin yaranmasına mane olur. İstifadə etdiyimiz bir çox qidalar bəzi hallarda zərərli olsalar da, bədənimiz üçün olduqca faydalıdırlar. Bunlardan biri də sumaqdır. Bu qida əlavəsi zədələnmiş DNT-ni bərpa edir. Xərçəngə səbəb olan sərbəst radikalları təmizləyir, hüceyrə strukturunu qoruyur. Xüsusilə deformasiya olmuş hüceyrələri hədəf alır və yaxşılaşdırır. Sumağın həm ədviyyatını, həm də suyunu istifadə etmək olar./Publika.az