Dieta saxlamaq hər kəsin arzusudur, amma reallaşdırmağa güc və ya nəfs yetmir. Neyləmək lazımdır? Yağlı qidaları yavaş-yavaş rasiondan çıxarmaq lazımdır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloq Nərgiz Nəzirova aşağıdakı qidaları gündəlik rasionunuza daxil etməyi tövsiyyə edir.
Gündə 50 qram yağsız və ya az yağlı yoqurt yemək, 2 stəkan yağsız və ya az yağlı süd içmək, 3-4 dilim pendir yemək, kalsium, A vitamini, fosfor və D vitamini baxımından yaxşı bir qidalanma sayıla bilər. Əgər süd və süd məhsulları sevmirsinizsə, bu önəmli vitaminləri kök, kartof, balqabaq, brakoli, yaşıl rəngli tərəvəzlər, somon balığı, taxıllar və digər qida qaynaqlarından almalısınız. Əgər sizdə laktoza catışmazlığı varsa, mütləq həkimə müraciət edin.