Son xəbərlər
- Ən faydalı marşmelou növü seçildi – pektinli zefir üstünlük təşkil edir
- Mayonezi ölçülü istifadə etmək vacibdir
- Klassik paytaxt salatına sadə alternativlər – aşpaz tövsiyə edir
- Düzgün qidalanma həyat keyfiyyətini artırır – psixoloq tövsiyə edir
- Dekabr ayında pəhriz saxlamaq təhlükəlidir?
- Sinir hüceyrələri bərpa olunmur? - Mütəxəssis məşhur fikrə aydınlıq gətirdi
D vitamini koronavirusdan qoruyur?
19 May, 16:30
Oxşar xəbərlər
Çərəzlərin bilinməyən FAYDALARI
26 İyul, 18:30
Böyrəklərə yaxşı təsir edən 5 qida
26 İyul, 14:13
Diyeta zamanı ən çox hansı səhvlər edilir?
25 İyul, 15:41
Maqnezium və dəmir qaynaqları
25 İyul, 10:16
Şəkəri aşağı salan tərəvəzlər
24 İyul, 23:01
Qayğanaq, yoxsa kükü?
24 İyul, 21:47
Xəbər lenti
Mayonezi ölçülü istifadə etmək vacibdir
15 Dekabr, 15:00
Klassik paytaxt salatına sadə alternativlər – aşpaz tövsiyə edir
15 Dekabr, 14:26
Düzgün qidalanma həyat keyfiyyətini artırır – psixoloq tövsiyə edir
15 Dekabr, 13:48
Dekabr ayında pəhriz saxlamaq təhlükəlidir?
15 Dekabr, 13:16
Paytaxt salatını daha az kalorili hazırlamaq mümkündür
15 Dekabr, 12:00
Həkim yuxu saatları ilə bağlı məşhur mifi təkzib etdi
15 Dekabr, 11:26
Dondurulmuş ətin saxlanma müddətləri dəqiqləşdirildi
15 Dekabr, 10:16
ADA Universitetinin tələbələri ilə görüş keçirilib
15 Dekabr, 09:50
Marketinq qida qorxularını formalaşdırır – dietoloqdan xəbərdarlıq
15 Dekabr, 09:39
Qarın köpünün gözlənilməz səbəbi açıqlandı
15 Dekabr, 09:00
Duz əti sərtləşdirir?
14 Dekabr, 20:23
Şəkərdən imtina etməklə bədəndə 6 müsbət dəyişiklik
14 Dekabr, 18:09
Qarın ağrısı və nəfəs darlığı yaşayanlara xəbərdarlıq
14 Dekabr, 16:21
Çəki azlığından əziyyət çəkənlərin diqqətinə!
14 Dekabr, 15:20
Otağın içində yetişdirilə bilən meyvə ağacları
14 Dekabr, 14:33
Sabah hava necə olacaq?
14 Dekabr, 12:47
Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı
14 Dekabr, 12:30
Kartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?
14 Dekabr, 10:15
Haqqımızda
Foodinfo.az Azərbaycanın ilk qida xəbərləri portalıdır. Foodinfo.az 2018-ci ilin yanvar ayında fəaliyyətə başlayıb. Burada sağlam və zərərli qidalar, halal qidalar, dieta qaydaları, marketlər, marketlərdən ideal alış-veriş qaydaları, restoranlar, keyfiyyətə nəzarət və s. barədə özəl xəbərlər, məqalələr oxuyacaqsınız.
- Bakı şəhəri, Suraxanı rayonu, A.Rzayev 4/9
- [email protected]
- (+994 50) 330 28 20
Ən çox oxunanlar
Balın arıqlama prosesinə təsiri açıqlanıb
8 Dekabr, 16:48
Yuxuda arıqlamağa kömək edən 10 qida
8 Dekabr, 18:00
Appendisitin əlamətləri hansılardır?
8 Dekabr, 18:13
Reyhan toxumunun faydaları
8 Dekabr, 19:49



Həkim-dietoloq koronavirusla mübarizədə kömək edə bilən məhsulların siyahısında birinci yerdə zəncəfil və sarımsağın gəldiyini deyib:
"Onlar təbii antibakterial xüsusiyyətə malikdir. Zəncəfilin tərkibində həmçinin böyük miqdarda askorbin turşusu, B, A qrupu vitaminləri, sink, kalsium və yod var. Bundan başqa, onun aktiv maddəsi olan qingerol iltihab proseslərini aradan qaldırmağa kömək edir və ağrıkəsici təsirə malikdir. Növbəti bitki isə sarıkökdür. Onun tərkibinə daxil olan kurkumin maddəsi güclü immunostimulyator və təbii antibiotik hesab olunur.
Siyahının üçüncü, dördüncü pilləsində isə giləmeyvələr və bal yerləşir. Giləmeyvələrdə çoxlu vitaminlər və antioksidantlar var. Keyfiyyətli bal isə ta qədimdən öz müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır. Həmçinin C vitamini ilə zəngin qidalardan istifadə etmək məsləhət görülür. Bura sitrus meyvələri, quşüzümü, kivi, qara qarağat, çiyələk, itburnu, quşarmudu, mərsin, çaytikanı, alma, xurma, kələm, bolqar bibəri və iri yarpaqlı göyərtilər daxildir. Bütün rəngli tərəvəzlər və dəniz kələmi də bu siyahıya aiddir. Onların piqmentləri (xlorofil, astaksantin, beta-karotin) antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və immuniteti gücləndirir".


