Yaxşı qidalanmanın uzunmüddətli sağlamlıq üçün faydaları var, o cümlədən ürək xəstəliyi, xərçəng və diabet riskinin azalması və sümüklərin möhkəmlənməsi kimi. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, qida dəyəri yüksək olan qidaların seçilməsi enerji səviyyənizi sabit saxlaya, immunitet sisteminizi gücləndirə və hətta daha yaxşı yatmağınıza kömək edə bilər.

Badam çox iştahaaçandır, onları salatda və ya qəlyanaltı üçün bir ovucda yeyə bilərsiniz. Badamda az miqdarda karbohidrat və zülal var. Bundan əlavə, onların xolesterol səviyyəsini aşağı saldığı sübut edilmişdir.

Qidaları alarkən qida etiketlərini oxuyun.

Məsələn, kraker alarkən liflə zəngin tam taxıllı növ seçin, tərkibində trans yağların mənbəyi olan və ürəyi zədələyən hidrogenləşdirilmiş yağlar ola bilər.

Kremdən istifadə etmək yerinə adi yağsız qatıqlardan istifadə edə bilərsiniz.

Çalışın yeməyə şorba ilə başlayın.Tədqiqatlar göstərir ki, şam yeməyinə tərəvəz əsaslı şorba ilə başlamaq yemək zamanı 20 faizə qədər daha az kalori istehlak etməyə kömək edə bilər .

Çedar pendiri kimi daha çox ləzzətli super kəskin pendirlərdən istifadə etmək çox faydalıdır, beləliklə daha az yağ və kalori istifadə edə bilərsiniz .

Hər yeməkdə az miqdarda balıq yeyin. Omeqa-3 ürəyinizi sağlam saxlayacaq

Tərəvəz axtarırsınızsa, dondurulmuş variantdan istifadə edə bilərsiniz.Tərəvəz konservlərində adətən natrium əlavə olunur, dondurulmuş tərəvəzlərdə isə yoxdur.

Pəhrizinizə lif əlavə etmək üçün mümkün olduqda ağ düyüdən qəhvəyi düyüyə keçin. Hər fincanda qəhvəyi düyüdə ağ düyüdən 3 qram daha çox lif var.

Şəbnəm