SM Klinikasının qastroenteroloqu, hepatoloqu, tibb elmləri namizədi Natalya Vasilyeva həddindən artıq yeməyin, eləcə də yağlı və ədviyyatlı qidaların istehlakının təhlükələrindən danışıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ədviyyatlar və yağlı qidalar qaraciyərin həzm etmək və detoksifikasiya etmək üçün vaxt tapmalı olan toksinlərlə doludur.

Mütəxəssisin fikrincə, həddindən artıq yemək qaraciyərin alkoqolsuz piylənmə xəstəliyinin (steatoz) inkişafına, qanda pis xolesterinin səviyyəsinin artmasına və ürək və damar xəstəliklərinin inkişafına səbəb ola bilər.

Vasilyeva qeyd edib ki, heyvan mənşəli yağları yüksək olan qidalar, fastfud, hisə verilmiş ətlər, qızardılmış, yağlı ətlər, kolbasa və digər yan yeməklər qaraciyərin sağlamlığına zərərlidir.