
Mal əti bişirərkən ən böyük səhv, düzgün bişirilməməsi nəticəsində, çox sərt olmasıdır. Bir çox insan mal ətini sevmir, çünki düzgün hazırlanmadıqda ət öz nəmini itirir və sərt olur. Foodinfo.az bildirir ki, mal ətinin yumşaq və şirəli olmasını təmin etmək üçün düzgün kəsmə və bişirmə texnikalarına diqqət yetirmək vacibdir. Ən böyük səhv tünd qırmızı və yağlı ət seçməkdir. Belə ət bişirildikdən sonra sərt olur. Bunun əvəzinə açıq qırmızı və az yağlı ət seçilməlidir. Mal ətini mükəmməl bişirmək üçün üç əsas addım mövcuddur:
Sirkə, limon suyu və ya spirt ilə marinasiya etmək ətin yumşalmasına kömək edəcək.
Mal ətini damarların əksinə kəsmək vacibdir, həmçinin iti bıçaq istifadə etmək də önəmlidir.
Yüksək temperaturda qızartmaq ətə zərər verə bilər, buna görə orta temperaturda uzun müddət bişirmək ən yaxşı nəticəni verir.
Bu üsullar mal ətinin şirəli və yumşaq olmasını təmin edir, həmçinin toxumasını qoruyur.