Orqanizmdə xolesterolun yüksək səviyyədə olması ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini artırır. Beynəlxalq normalara əsasən orqanizmdə xolesterolun səviyyəsi 5 mm/l yuxarı olmamalıdır. Bəzi məhsullar var ki, onlar xolesterolun səviyyəsini aşağı salır. AzFood.az bildirir ki, bu məhsulları həm yüksək xolesterolu aşağı salmaq üçün, həm də bu pozulmanın profilaktikası üçün tez-tez qidalanmaya daxil etmək lazımdır. Bu məhsullar arasında: – Sitrus meyvələri (xüsusilə qreypfrut, portağal, naringi). Bu meyvələri üzərində olan ağ qabıqlarla birlikdə yemək daha faydalıdır. – Yulaf yarması (“gerkules”) – Alma – Qoz, püstə – Zeytun yağı – Balıq – Noxud, lobya, mərci