Soğan güclü antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir və bunu hamı bilir. Təzə soğan şirəsi ilə bal bronxit və iltihabı sağaldır, öskürəyi azaldır. Əzilmiş soğan kompresləri isə qulaqlarda ağrıları müalicə edir, hətta bədənin temperaturunu azaltmağa qadirdir. Amma çox az adam bilir ki, sobada bişirilmiş soğan da çox faydalıdır. Soğan sobada müəyyən temperaturda bişirildikdə öz faydalı xassələrini itirmir! Publika.az bu yazıda oxucuları bişmiş soğanın faydaları ilə tanış edib: 1. Bişmiş soğan uzun müddət sağalmayan yaraları və xoraları müəlidə edə bilər! Bunun üçün soğanı qabığı şəkildə sobada bişirin və yaranın üzərinə qoyun. 2. Çibanların da müalicəsi zamanı bişmiş soğan istifadə etmək lazımdır: isti soğanı kompres üçün problemli yerə gündə 20 dəqiqə saxlayın. Çox tezliklə çiban yox olacaq! 3. Sobada bişirilmiş soğanla hətta babasilin müalicəsi mümkündür! Soğan kompresi dezinfeksiyaedici xüsusiyyətlərə malikdir və dəri toxumalarını tez bir zamanda bərpa etməyə kömək edir. 4. Xüsusilə qan laxtalanması problemləri müşahidə olunan kəslər tez-tez bişmiş soğan yeməlidir. Belə soğanı infarkt və ya insultdan sonra hər gün yemək tövsiyə olunur! 5. Şəkərli diabetdən əziyyət çəkən insanlar bişmiş soğandan istifadə edə bilərlər. 6. Sobada bişirilmiş soğan ateroskleroz xəstəliyindən əziyyət çəkən insanların vəziyyətini yaxşılaşdırır. Soğan damarların təmizlənməsinə kömək edir və qan təzyiqinin kəskin sıçrayışlarına mane olur. Əbəs yerə bütün xörəklərə soğan qızartması əlavə etmirlər. Soğanı sobada bişirmə üsulundan sonra yalnız efir yağları itir, hansı ki, ona spesifik dad və qoxu verir. Amma faydası qalır. Müalicəvi məqsədlər üçün orta boy soğanlar seçin, çünki onlar çox qiymətli mikroelementlər ehtiva edir!