Suyun bir neçə dəfə qaynadılması onun keyfiyyətinə təsir edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə A.N. Reformatski adına RİTU-nun qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti, kimya üzrə mütəxəssis Andrey Doroşov məlumat verib.

Ekspertin sözlərinə görə, hər qaynatmada suyun bir hissəsi buxarlanır, minerallar – məsələn, kalsium və maqnezium – isə daha da konsentrasiyalaşır. Bu, suyun dadının dəyişməsinə, su qızdırıcısında mişarın əmələ gəlməsinə və qızdırma effektivliyinin azalmasına səbəb ola bilər.

Doroşov vurğulayıb ki, əgər istifadə olunan su sanitariya normalarına uyğundursa, təkrar qaynatma zamanı zərərli maddələr yaranmır.

Həkim suyun dad keyfiyyətinin qorunması üçün hər dəfə təzə su istifadə etməyi tövsiyə edib. Həmçinin, mişarın çoxalması halında filtr quraşdırmaq və ya çaydanı limon turşusu ilə müntəzəm təmizləmək məsləhətdir.