Bir porsiyasında 60 kkal olan qarpızın bilmədiyimiz bir çox faydası mövcuddur.
Qarpız tərkibində olan su və şəkərlə yanaşı bir çox mineral maddələrlə zəngindir. Qarpız obezitə və ürək-damar xəstəliyinə qarşı bir nömrəli qoruyucu hesab edilir. Tərkibi potasium maddəsi ilə zəngin olduğu üçün böyrəyində problem olan xəstələr bu meyvədən olduqca az istifadə etməlidirlər. Qarpız qan təzyiqini normallaşdırmaq və gündəlik C vitamini ehtiyacını qarşılamaq xüsusiyyətinə sahibdir. Eyni zamanda susuzluğun və qəbizliyin qarşısını almağa kömək edir. əzələ ağrılarını azaldaraq tez bir zamanda sağalmasına sürətləndirir. Bir çox dərdə dəva olan meyvəni xüsusilə yay fəslində qəbul etmək daha məsləhətlidir. (ölkə.az)