Yay fəsli olduğundan bu sualın cavabı hər kəsə maraqlı ola bilər.
Foodinfo.az yayda yemək üçün ən faydalı meyvələri təqdim edir:
1) Heyva yüksək lif tərkibinə malikdir və həzmi yaxşılaşdırır. Həmçinin tərkibində A, C və E vitaminləri var.
2) Gilas vitamin C, A və E ilə zəngindir. Antikoksidantlar və xərçəngə qarşı mübarizədə faydalıdır.
3) Çiyələk yüksək vitamin C və liflərlə zəngindir. Həzm sistemini dəstəkləyir və orqanizmi təmizləyir.
4) Gavalının yayda serinlədici və təravətləndirici təsiri var. Vitamin C, A və K-dan zəngindir.
5) Ərik lifli və şəkərdən azdır. B vitaminləri, kalium və maqneziumla zəngindir.
6) Qarpız yüksək su və lif tərkibinə malik, rütubəti artırır və orqanizmdəki toksikləri təmizləməyə kömək edir. Yayda ən yaxşı seçim sayılır.
Bu meyvələri yayda çox istifadə etmək orqanizminizi təmizləyər, rütubətini, energetikasını və ümumi sağlamlığını yaxşılaşdırar. Həmin meyvələrdən gündə bir neçə porsiya yemək övsiyə olunur.