
Dietoloq Lyudmila Denisenko yaz menyusuna müxtəlif otlar ilə tərəvəz salatları daxil etməyi məsləhət görüb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, kp.ru saytı ilə söhbətində izah edib ki, tünd göyərti mövsümdənkənar dövrdə orqanizmə uyğunlaşmağa kömək edəcək çoxlu vitamin və mikroelementlər ehtiva edir.
O, həmçinin A, E, B qrupu vitaminləri və mikroelementlərin mənbəyi kimi dəmir və cücərmiş taxılların daha yaxşı mənimsənilməsi üçün pəhrizə yaşıl soğan daxil etməyi tövsiyə etdi.
Bundan əlavə, dietoloq dəniz məhsullarının faydalarını xatırladıb.
"Dəniz məhsulları tam zülaldır, hüceyrələrin qurulması üçün əsas materialdır. "Həmçinin yod, omeqa-3 turşuları qan təzyiqini aşağı salır və qan laxtalanmasının qarşısını alır", - Denisenko əlavə edib.