Balqabaq lifi balqabaq ailəsinə aid olan, lif qabığı olaraq da bilinən balqabaq növünün qurudulması nəticəsində əldə edilən süngərə bənzər məhsuldur.
Foodinfo.az xəbər verir ki, loofanın qurudulmamış forması xiyar kimi xam istehlak edilə bilər və ya zucchini kimi bişirilə bilər.
Lif qabları plastik süngərlərə ekoloji cəhətdən təmiz alternativ ola bilər, çünki onların tərkibində plastik yoxdur.
Balqabaq lifi perforasiyalı quruluşu və əsasən tam qurumaması və yaş qalması səbəbindən mikrobların böyüməsi üçün uyğun bir mühit təmin edir.
Mətbəxinizdə balqabaq lifindən istifadə etməyə üstünlük verirsinizsə, qida təhlükəsizliyini təmin etmək, yəni mikroorqanizmlərin böyüməsini maneə törətmək üçün istifadə etdikdən sonra lifi qurutmalı, təmizləməli və vaxtaşırı dəyişdirməlisiniz.